13 stappen naar succes

Goedemorgen! Dit keer geen blog over de ups, downs en andere zaken in het leven, maar iets waar ik tijdens mijn blog-lees-uurtje tegenaan liep. Kennen jullie het concept 365 dagen succesvol al? Ik had er tot twee dagen geleden nog niet van gehoord en dat terwijl de bijbehorende site al bijna tegen zijn einde aanloopt (en bedenkers David en Arjan al op verschillende mediakanalen te zien zijn geweest). David en Arjan hebben de missie op zich genomen om Nederland in 2020 het gelukkigste land van de wereld te maken. Om dit doel te bereiken hebben ze onder meer een gratis videocursus ontwikkeld met daarin dertien stappen die je naar geluk en succes leiden. De mannen geloven namelijk niet dat je van de ene op de andere dag heel je leven kan veranderen, maar dat je met een aantal kleine stappen wel een heel eind kan komen.

someecards_succes_quarterlife

Werkt het?
Of en hoe deze stappen werken, weet ik op dit moment nog niet. Na de aanmelding voor de cursus krijg je niet alle video’s in een keer te zien, maar worden ze je een voor een toegestuurd. Om de paar dagen krijg je een video te zien zodat je elke keer met een andere stap aan de slag kan gaan. Daarnaast krijg je ook andere tips & tricks toegestuurd. De eerste paar weken beloven ze je lekker achter de broek aan te zitten, zodat je ook echt wat met deze curcus doet. Iets wat veel mensen best goed kunnen gebruiken, nietwaar? Ik ben op dit moment bij stap één; een antwoord bedenken op de vraag waar ik naar verlang (wat best wel een goede vraag is, want ik kan er zo snel geen goed antwoord op verzinnen). Dus, mocht je nu midden in je quarterlifecrisis zitten en wel wat hulp kunnen gebruiken, dan kan je je nu nog aanmelden voor deze cursus. Misschien leidt het je wel naar succes. Best fijn toch?

Mijn grote vriend meneer de Koortslip

Ik ben vervloekt met een koortslip. De grapjes die volgen op het moment dat ik binnen kom met een gezwel op mijn mond kan ik al maken nog voordat iemand iets kan zeggen. Origineel kan ik het niet noemen wanneer ik een dikke knipoog krijg terwijl me wordt gevraagd wat ik ‘nu weer’ voor ‘iets geks’ heb gedaan.

illbeback

Ik krijg mijn altijd terugkerende metgezel het meest in de winter en soms wel drie keer achter elkaar. Hij komt tevoorschijn wanneer ik:
• (Veel te-)veel alcohol heb gedronken
• (Veel te) weinig heb geslapen
• (Veel te) ongezond heb gegeten
Dit keer was hij toch al zeker een aantal maanden verdwenen, maar helaas… He’ll (always) be back.

Naast dat het verrekte veel pijn doet, ziet het er negen van de tien keer ook nog eens ronduit smerig uit. Hoe lief de woorden van familie en vrienden ook zijn (“Ah nee joh, valt best mee, zie je bijna niks van…”), het is gewoon vies. Daarbij moet ik geld uitgeven aan stomme zalfjes en dingetjes, terwijl dat zo zonde is van mijn centjes. Mijn handen zijn uitgedroogd omdat ik die uit voorzorg nogal dwangmatig en neurotisch was. Dan hebben we nog mijn zelfbeeld dat eerlijk gezegd nogal op een dieptepunt is op zulke momenten, hoe aanstellerig het ook klinkt. Het is beschamend, maar ik lieg niet als ik me dan ontzettend lelijk voel.

“Ieder nadeel heb ze voordeel”
Maar zoals onze goede vriend Cruijff al eens zei: “ieder nadeel heb ze voordeel”. Ik benoem er een paar.

• Ik hoef niemand gedag te zoenen onder het mom van ‘ik wil je niet besmetten’. Komt mij soms erg goed uit, bij verjaardagen van ‘een bekende’ of zoals dit keer tijdens de nieuwjaarswensen die tien dagen later nog werden gedaan. Heel lief hoor, maar ik houd van mijn persoonlijke ruimte.

• Als semi-nagelbijter zijn mijn nagels mooier dan ooit. Je durft namelijk niet te bijten, voor het geval je iets infecteert. Score!

• Mijn gezicht is eindelijk eens friemel-vrij. Ik heb bijvoorbeeld nogal eens de neiging om in mijn ogen te wrijven. Als ik dan net een hete peper heb gesneden, kan en moet ik letterlijk janken. 1-0 voor het gezwel! Dit gebeurt mij overigens veel te vaak…

hoe overleef ik een koortslip

Hoe overleef ik een koortslip?

Uitdrogen die handel
Vooruit, ik ben de kwaadste niet dus ik geef ook nog even mijn tips. Ik ben het type dat het kreng keihard wil uitdrogen, anderen houden de blaasjes liever vet. Daarvoor gebruik ik het liefste de zalf Akolip. Ook de Compeed lipblaasjes pleisters werken prima, omdat besmettingsgevaar er kleiner door wordt en omdat het branderige gevoel minder aanwezig is.

Als ik een koortslip op voel komen slik ik L-Lysine tabletten, en neem ik veel vitaminen (kiwi’s!) tot mij. Ik hoor trouwens ook goede dingen over tea trea olie, maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Voor meer wonderbaarlijke hulpmiddelen sta ik zeker open… Iemand nog tips?

Ik serie ik serie wat jij niet seriet

Laatst was ik op de website Tii.me. Daar kun je invullen hoeveel tijd je al verspild hebt aan het kijken van series. Mijn score? Wait for it….

tiime2

76 dagen, 2 uur en 56 minuten.
Oftewel ruim tweeënhalve maand.
Plus de tijd dat ik erover gedaan heb om uit te zoeken hoeveel tijd ik aan series kijken heb besteed (over verspilling gesproken).  

Een kleine shock volgde. Hoe is dit in godsnaam mogelijk, en wat ongelooflijk zonde. Weet je wat je allemaal in die tijd kunt doen? Heel veel leren. Heel veel geld verdienen. Heel veel slapen. Of heel veel sporten (haha, nee grapje).

Maar dat doe ik allemaal niet. Waarom? Omdat een serie kijken voor mij de ultieme ontspanning is. Zeer luie ontspanning, dat wel. Daarnaast is het maar tweeënhalve maand op zo’n 10 jaar, sinds mijn verslaving begon. Dan valt het toch nog wel mee? Ik moet bekennen dat deze verslaving soms ook stress oplevert. Het is zwaar hoor, om alles bij te houden. Ik raak gewoon kwijt waar ik ben gebleven en wat ik nog volg.

tiime

Nu is dit artikel natuurlijk niet compleet zonder enkele huidige favoriete series die op dit moment nog lopen. Dat was lastig, want ik vind letterlijk alles leuk. Van zombies, seriemoordenaars en ruimteschepen, tot fantasiewerelden, top of the world advocaten en die hard meisje-meisjes verhalen met first world problems. Toch is het me gelukt, zie hier.

Hart of Dixie
Over de New Yorkse dokter Zoe Hart die komt wonen in Bluebell, Alabama. Vol met liefdesperikelen en uiterst humoristische en stuntelige Rachel Bilson-acties (je weet wel, onze geliefde Summer van The O.C.). Zeer vermakelijk.

Homeland
Over CIA-agente Carrie Mathison en Amerikaanse marinier Nicholas Brody. Nicholas is acht jaar krijgsgevangene geweest van Al-Qaida, en volgens Carrie een spion. Ongelooflijk spannend en vol met mindfucks.

Boardwalk Empire
Het leven van Nucky Thompson, een corrupte politicus (ook wel maffiabaas) in de jaren ’20. De serie speelt zich af in Atlantic City dat door de drooglegging binnen no time nog corrupter wordt. Leuk detail: veel personages zijn gebaseerd op echte personen. Prachtig gemaakte serie met heel mooi details en geweldige karakters. Wel wat gruwelijk af en toe (een beetje veel)…

True Blood
Een blik in de toekomst waarin vampieren na duizenden jaren eindelijk kunnen leven naast de gewone mens. Kán natuurlijk niet goed gaan. Het verhaal gaat vooral om de telepathische Sookie Stackhouse en vampier Bill Compton. Zelf ben ik gaandeweg verliefd geworden op de arrogante vampier Eric Northman. Erg verslavend, voornamelijk de eerste drie seizoenen.

House of Cards
De corrupte politici van nu. De serie draait om congreslid Francis Underwood die zich samen met zijn net zo corrupte vrouw Claire omhoog werkt in het Witte Huis, om wraak te nemen op verraders uit het verleden. Fascinerende serie, vooral omdat het mij niets zal verbazen als delen op waarheid zijn gebaseerd.

En, heb jij nog een goede suggestie om mijn verslaving te voeden?

Kijktip: Sletvrees

Vrouwen en seks, het blijft op de een of andere manier een lastige combinatie. Een vrouw die open is over seks of seksueel heel actief is, wordt al snel een ‘slet’ of ‘hoer’ genoemd, terwijl mannen met soortgelijk gedrag stoer zijn. Hoe komt dit? Waarom wordt vrouwelijke lust als onnatuurlijk beschouwd? Documentairemaakster Sunny Bergman gaat op zoek naar de antwoorden in de documentaire ‘sletvrees‘.  Een kijktip!

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3551736369&feature=iv&src_vid=KMiMbBp4IaA&v=991iXDFgYKE