#TGIF – What goes around…

… comes around. Wij kunnen dat zelf niet beter verwoorden. Het zijn de kleine dingen in het leven die er toe doen. Zie hier hoe wij een poging doen om de wereld een klein beetje beter te maken.

35a2dbc57846623f96e98e1a284e62dc

Deze week volgde ik mijn eerste cursus mindfulness. Ik had best een zweverig beeld van dit fenomeen. Lang mediteren en jezelf afsluiten van alles en iedereen. Binnen de cursus werden we echter ook gewezen op de waarde van een goed gesprek. ‘Echt’ luisteren naar wat iemand vertelt en alles daar omheen even loslaten, dat past ook binnen mindfulness. Even niet denken aan die waslijst van dingen die je zelf nog moet doen. Op het moment dat je echt met iemand in gesprek bent, hoef je niet bezig te zijn met allerlei randzaken. Kwaliteit van leven zit hem dus ook in dingen die je doet, met volledige aandacht doen. Mijn voornemen van deze week was dan ook om ‘echt’ naar mensen te luisten. Dit klinkt misschien logisch, maar geef toe: hoe vaak ben je zelf niet met je gedachten ergens anders? Of reageer je op een opmerking door een opmerking over jézelf te maken. Sommige mensen durven zelfs midden in een gesprek even op hun telefoon te kijken. De week is me goed bevallen en ik wil de komende tijd echt proberen om aandachtiger naar mensen te luisteren, zonder dat ik het over mezelf heb, en zonder dat ik stiekem denk aan wat ik die avond ga eten.

#TGIF – Thank God it’s wine day!

Ken je dat? Dat je in een restaurant zit en een fijne wijn ontdekt voor een prima prijsje, en daar vervolgens een foto van maakt om te ‘onthouden’? Deze week een toppertje!

Wijn van de maand
Dit keer de Franse ‘Lavila rouge languedoc - Grenache, Carignan en Merlot’ uit het verrukkelijke wijnjaar 2014.

Wine

Prijs
In het restaurant per fles van 75 centiliter betaal je 16,- euro, maar daarbuiten betaal je zo’n 5,80,- euro. Waarom blijft dit altijd pijnlijk?

Omschrijving
In het restaurant houden ze van kort maar krachtig. “Soepel rood met lekker fruit van aardbeien en kersen, weinig tannines en een koele frisse ondertoon die blijft uitnodigen.” Maar op webshops gaan ze helemaal los. “Rode Lavila is een duidelijke zonnige wijn met een diep rode kleur, fris en zwoel rood fruit zoals dat ook in Côtes du Rhône – door de invloed van grenache – is terug te vinden. De wijn bezit naast aroma’s van bosaardbeitjes en kersen, een licht pepertje, romige ondertoon en een heerlijk soepele, vrijwel tannineloze afdronk. Juist ook zijn koele frisse vruchtigheid en kruidenmelange blijven uitnodigen om steeds weer een nieuwe slok te nemen. Daarnaast bezit de wijn voldoende structuur om eveneens prima te combineren met niet de zware bereidingen van vlees, bij koud gevogelte en zoute kaasjes.” Er zou dus meer dan genoeg te proeven moeten zijn, al vraag ik me nog steeds af hoe ‘zwoel rood fruit’ smaakt.

Verpakking
Die is ietwat karig. Een beetje saai en nogal standaard, maar op zich prima.

Geur
Fruitiger dan in eerste instantie gedacht, maar zeker niet te heftig. Je kunt al ruiken dat zelfs de eerste slok makkelijk weg drinkt, zonder dat je moet ‘wennen’.

Smaak
Oi oi oi! Dit smaakt inderdaad heerlijk bij zoute nacho’s en vlees. Ook dat uitnodigende klopt als een bus: misschien wel iets te uitnodigend. De fles was er zo doorheen. Een soepel wijntje met een fijne nasmaak.

Ideaal voor
Komt-ie: een avondje uit eten met vrienden en/of vriendinnen! En natuurlijk bij zoute, vleesgerechten. Na het drinken van deze wijn kun je overigens  prima nog iets ondernemen, in tegenstelling tot vele rode wijnen waar je zo rozig van wordt.

Eindoordeel
Dit wijntje is ons heel erg goed bevallen, zeker ook vanwege de prima prijs en de makkelijke afdronk voor een rode wijn. Wij geven deze topper een 9!

#TGIF – Life music

In betrap mezelf erop dat ik binnen deze rubriek vaak af ga op teksten; de tekst van een nummer kan me raken, roept herinneringen op. Muziek staat voor een bepaalde periode in je leven. In een periode waarin ik mezelf opsluit in de bibliotheek van de universiteit leidt de tekst van muziek me juist af. Om me heen wordt getikt, geniest, gekucht, gezucht of eet men een zelf meegenomen boterhammetje. Wanneer ik aan mijn scriptie werk moet ik me even afsluiten van alles om me heen. De muziek van Philip Glass is een ware verademing. Op deze muziek kan ik de hele middag doorwerken. In de bibliotheek geeft het me de focus die ik nodig heb, ‘s avonds is het ontspannend en relaxt. De vooroordelen over klassieke muziek ken iken ik ben zeker geen kenner. Zelfs liefhebber zou ik mezelf niet willen noemen. Naar Philip Glass kan ik gewoon uren luisteren. Dus als ik over tien jaar terugkijk op deze periode, is de kans groot dat ik terugdenk aan de muziek van Philip Glass.

Meaningful Monday #32

meaningfulmonday achtergrond site70

- Onbekend.

Kijk, dit is nog eens een luchtige manier om met vervelende gebeurtenissen om te gaan. Zie het als een plot twist – wat net als in films alles een beetje spannender of minder saai maakt – en ga door. Toen ik deze quote vond was ik vastberaden om een volgende vervelende situatie op deze manier te benaderen, maar dat bleek toch makkelijker gezegd dan gedaan toen ik vier uur later ontdekte dat ik mijn portemonnee met alle belangrijke passen en geld was verloren. Deze plot twist maakt mijn leven misschien wel spannender, maar zorgt ook voor veel problemen (probeer maar eens een nieuwe ov-kaart te regelen als je geen bankpas hebt om de betaling te doen) en heel wat kosten (hallo nieuw ID-kaart). Hopelijk is de volgende plot twist iets minder onhandig…

#TGIF – Happy

Of het nu nog steeds de hit van Pharrel is, dat fijne avondje uit met je vrienden, of de lading chocolade die je in je eentje wegpeuzelt op de bank onder het genot van een aflevering van je lievelingsserie… We herkennen het allemaal, van die kleine of grote momentjes die je gelukkig maken. In deze rubriek laten wij jou zien welke dingen ons deze week blij hebben gemaakt.

TGIF-Maj-TQL

Maj’s happy momentje

Sinds twee weken beleef ik elke keer een klein geluksmomentje als ik mijn kamerdeur open en deze nieuwe aanwinst zie (en ik word stiekem nog blijer van een aanwinst die niet op de foto staat; een bed dat niet spontaan inklapt). Ik woon al een jaar in Utrecht, maar heb na mijn verhuizing geen echte pogingen gedaan om het huis ‘af te maken’. Deze zomer had ik eindelijk tijd én een lieve zus en schoonbroer die mij wilden helpen met het vervoeren en in elkaar zetten van allerlei spullen. Met dit bankje – een kado van mijn zus – heeft voortaan iedereen een zitplek rond mijn eettafel en ziet de boel er een stuk gezelliger uit..

TGIF-marieke-nieuwe-jas-TQL

Marieke’s happy momentje

Na het herfstweer van deze week moest ik mezelf even blij maken met een nieuwe jas! En het was liefde op het eerste gezicht. Als er iets is wat ik heb geleerd is het wel dat je naar een jas niet moet zoeken, die moet je tegenkomen. Deze jas is warm, zacht en heeft de perfecte kleur. Een happy momentje in een week die verder vooral bestond uit ‘werken aan mijn scriptie’ en ‘ziek op bed liggen’. Je kan zeggen wat je wil, maar met een nieuwe jas en een zware verkoudheid, ben ik dus al heerlijk in de herfstsfeer beland.

happy sep 2015

Nikki’s happy momentje

Ondanks dat ik weer eens amper foto’s heb gemaakt, is mijn week allesbehalve saai geweest. Sinds ik terug ben van vakantie heb ik al een aantal baan georiënteerde gesprekken gehad. Gisteren zelfs een sollicitatiegesprek met assessment (waar ik nu overigens veel te veel voor in de zenuwen zit omdat het momenteel mijn droombaan en zelfs droombedrijf is). Daarnaast deed ik mee aan een hackathon (zie foto!), wat ik wederom doodeng maar wel heel gaaf vond. En guess what… Ons team eindigde tweede!! Ik kan wel zeggen dat ik langzaamaan in de goede flow terecht kom. Met hier en daar een feestje om het geheel af te wisselen, is die herfst misschien helemaal niet zo erg.

#TGIF – What goes around…

… comes around. Wij kunnen dat zelf niet beter verwoorden. Het zijn de kleine dingen in het leven die er toe doen. Zie hier hoe wij een poging doen om de wereld een klein beetje beter te maken.

TGIF-whatgoesaround-kaarten-quarterlife

De wereld een klein beetje beter maken hoeft volgens mij niet alleen te betekenen dat je je afval scheidt, geld doneert of een oude vrouw helpt oversteken, maar ook dat je de mensen om je heen af en toe een goed of vrolijk gevoel probeert te bezorgen. Dat je even laten weten dat je aan ze denkt of hoe lief je ze vindt (want soms zeg je dat gewoon niet vaak genoeg). Dat kan natuurlijk door een app te sturen, te sms’en of te bellen, maar nóg leuker is het sturen van een kaartje, omdat het laat zien dat je net dat beetje extra moeite hebt gedaan. Ik bedoel maar; een kaartje kopen, postzegels in huis halen en zo recht mogelijk opplakken, met een pen een verhaal schrijven, aan dat flapje van de envelop likken en op speurtocht gaan om de dichtstbijzijnde brievenbus te traceren…

Daarnaast is het ook gewoon leuk. Wie wordt niet vrolijk als er bij binnenkomst in huis een kaartje of brief van familie of vrienden op de mat ligt? Het is om die redenen dat ik sinds een aantal jaar elke kerst kaarten opstuur, zoveel leuker en persoonlijker dan dat ene appje of die tag in een fijne-kerst-&-gelukkig-nieuwjaar-Facebookbericht. Maar goed, kerst is er nog niet, dus stuur ik deze week gewoon “zomaar” een aantal kaarten. Want je weet het maar nooit, misschien maak je zo iemands dag een beetje beter dan dat ‘ie was (en heb je op je eigen manier de wereld voor even een beetje beter gemaakt).

#TGIF – Thank God it’s wine day!

Wijn van de maand
Vooruit, omdat het vandaag zulk treurig weer is op de valreep een zomerwijntje uit het zonnige Spanje (want: when on a holiday in Spain, try lots of wines!). Ditmaal de Catedral de León blanco. 

wijn 4 sept

Prijs
Voor 75 centiliter betaal je een bijna lachwekkende 1,84,- euro. Onder andere te koop bij de daar welbekende El Corte Inglés.

Omschrijving
Veel verder dan ‘witte wijn’ kwamen we niet, maar na Google Translate er op los gelaten te hebben kwamen we hier op uit: “Een zorgvuldig bereide halfzoete witte wijn met een heldere gele kleur, oranje tinten en aroma’s van gedroogde vruchten. Pasta of rijst past goed bij de wijn en is daarbij bijzonder geschikt voor aperitieven.” Als we iets beter naar het etiket hadden gekeken waren we er heus wel achter gekomen dat dit een halfzoete wijn was. Niet helemaal waar we op mikten, maar hé: in ieder geval aten we pasta die avond.

Verpakking
Prima. Een zomerse uitstraling met de welbekende groene tinten op het etiket. Leuk dat de kathedraal van León er op staat, maakt het geheel iets spannender.

Geur
Niet zuur! Een grote plus. De wijn heeft een lichtzoete geur, maar niet zo erg dat de wespen er op af komen.

Smaak
De typische vakantie struggle: een boel wijntjes proberen voordat je een goede hebt gevonden. Na enkele slokken werd duidelijk dat dit een wijn is waar je even aan moet wennen. En toch is het zo: licht gezoete wijn past beter in het warme buitenland.

Ideaal voor
Een warme, zomerse avond met een prachtig uitzicht. Het is geen wijn die je alsmaar door blijft drinken, maar dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Niet altijd, tenminste ;-)

Eindoordeel
Dit prima wijntje geven we een 7, al moeten we bekennen dat het uitzicht daar wel aan heeft mee geholpen.

#TGIF – Life music


Miranda – Vamos a la playa

Je zou toch denken dat de zomer aan zijn einde loopt… Voor mij niet! Op dit moment bevind ik mij in Valencia. Toch nog even een weekje zon, zee, strand, cultuur snuiven met daarbij natuurlijk heel veel eten en drinken. Voor iedereen die deze week weer begint met het echte leven: sterkte en ga ervoor! Geniet voor nu nog heel even van dit heerlijke foute, zomerse hitje.

#TGIF – Happy

Of het nu nog steeds de hit van Pharrel is, dat fijne avondje uit met je vrienden, of de lading chocolade die je in je eentje wegpeuzelt op de bank onder het genot van een aflevering van je lievelingsserie… We herkennen het allemaal, van die kleine of grote momentjes die je gelukkig maken. In deze rubriek laten wij jou zien welke dingen ons deze week blij hebben gemaakt.

tgif-happy

Maj’s happy momentje

Ik ben deze weken nog even heel erg aan het genieten van deze momenten: rustig de tijd hebben om in het zonnetje te zitten met een boek (eentje zonder ingewikkelde academische teksten) of met vrienden (waarvan er natuurlijk wel ontzettend charmante foto’s moeten worden genomen). Nog een weekje en dan begint het gewone leven weer, maar dat vergeet ik voor het gemak nog maar even ;) .

IMG-20150821-WA0000

Marieke’s happy momentje

Nouja een echt ‘happy’ momentje was het niet, maar alle momenten erna wel! Mijn happy moment van deze week is aankomen op de camping en voor m’n tent het eerste koude drankje drinken. Op een mooi Lowlands weekend!

Web

Nikki’s happy momentje

Oh wow, wat heb ik veel fijne geluksmomenten gehad deze zomer. And still counting! Ik kon niet anders dan een minicollage maken van twee gekoesterde momenten van de afgelopen tijd. Als eerste de paar dagen met mijn vriend Niels en lieve neefje Seth. Hij bleef logeren en we hadden goed weer dus: op naar Maarseveense Plassen om rond te rennen en te zwemmen! Het tweede moment was in Scheveningen met Niels, een van mijn liefste vriendinnetjes Julia en haar vriend Sissai. Voordat de indrukwekkende vuurwerkshow in Scheveningen begon zijn we wat wezen eten en drinken (praktisch mijn favoriete bezigheden) aan het strand mét prachtig weer.
Alsof het goede leven niet op kan houden ga ik dit weekend naar Texel met mijn moeder, zus en haar twee zoontjes, om vervolgens aankomende woensdag geheel onverwachts toch nog op vakantie te gaan naar Spanje met mijn vriend en schoonouders!

#TGIF – What goes around…

… comes around. Wij kunnen dat zelf niet beter verwoorden. Het zijn de kleine dingen in het leven die er toe doen. Zie hier hoe wij een poging doen om de wereld een klein beetje beter te maken.

image1

Ik geef toe, hij is deze week niet bijster origineel. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ik doneer. Jarenlang stippelde ik strategische routes uit op straat om de verkopers te ontlopen, of had ik een standaard smoes klaar om telefoontjes van menig goed doel af te kappen. Ik kon mijn geld wel beter gebruiken, dacht ik. Tegenwoordig merk ik dat geld maar relatief is. Vijf euro in de maand kan bijna iedereen missen. Het zijn maar twee biertjes in de kroeg. Hoewel een keer vijf euro weinig verschil zal maken, doen 10.000, 100.000 of 1.000.000 mensen dat misschien wel. Dus hoe cliché ook, als we allemaal een klein beetje geven aan een doel dat we belangrijk vinden, wordt de wereld misschien toch een beetje beter!