Meaningful Monday #35

meaningful-monday-35-quarterlife

- Onbekend

Het mooie van deze quote is dat ‘ie toe te passen is op allerlei andere dingen die je bewonderen aan iemand. Haal beauty weg en vervang het door iets anders, het principe blijft hetzelfde: bewonder iets van een ander, zonder jezelf omlaag te halen.

Meaningful Monday #34

Quote
- Winston Churchill

Dit is een prachtig en o-zo waar citaat die ik voor mijzelf moet blijven herhalen. Solliciteren is zo makkelijk nog niet. Vallen en opstaan is aan de orde van de dag en dat kan soms enorm teleurstellend en demotiverend zijn. Maar toch probeer ik steeds weer het enthousiasme te vinden, en gelukkig lukt dat ook. Een keer zal het raak zijn!

Meaningful Monday #33

meaningfulmonday achtergrond site

- John Lennon

Spreekt voor zich toch? Met het ouder worden krijgen we nog wel eens de neiging om ons leven vooral heel kwantitatief te bekijken. Ik merk aan mezelf dat leeftijd leidend wordt voor alles wat ik nog wil bereiken in het leven. Word ik niet te oud om die ene reis nog te maken? Waarom heb ik op mijn leeftijd nog geen vaste baan, ben ik nog nooit in Amerika geweest of woon ik nog in een ruimte van minder dan 25 m2? We gaan in jaren, woonoppervlakte, rimpels, of verbroken relaties denken. Negatieve dingen krijgen meer aandacht dan de positieve. Waarom? Deze mindset moet toch makkelijk te veranderen zijn. Een kwalitatieve benadering maakt het leven een stuk mooier. Dus laten we vanaf morgen nou eens allemaal proberen deze wijze levensles op te volgen!

Meaningful Monday #31

mm sept 2015
- Peter Bamm

Allereerst is dit een toepasselijk citaat gezien het feit dat de fijne zomerdagen nu toch echt voorbij zijn. Ondanks dat ik daar wel een beetje sip van word, vind ik het ook wel weer fijn. Ik heb zin om weer een normaal ritme te hebben, maar vooral heb ik zin om weer lekker aan de slag te gaan. Het is tijd om deel twee van mijn mijn lentedromen waar te gaan maken: een baan in mijn vakgebied vinden bij een inspirerend bedrijf.

Meaningful Monday #30

meaningfulmonday achtergrond site

- Paulo Coelho

Een dagje later, maar ook op dinsdag kunnen we de inspiratie wel gebruiken. Soms moet je net even uit je comfortzone stappen, even je eigen grenzen over, dingen doen die je normaal gesproken niet durft. Ervaring is helaas niet te koop, maar tegelijkertijd wel heel veel waard. Twintigers zijn op zoek maar manieren hoe ze hun leven willen invullen. Daarom doe je in deze jaren misschien wel de meeste ervaringen op. Niet alleen op werkgebied, maar ook in de liefde, of in vriendschappen, tijdens reizen en ga zo maar door. Geniet, leef, durf en doe vooral heel veel van deze ervaringen op! Ze brengen je hoe dan ook verder in het leven.

Meaningful Monday #29

meaningfulmonday 30 aug

- onbekend.

1 september – morgen dus – luidt officieel het nieuwe studiejaar in (als het goed is mijn allerlaatste ooit) en het einde van de zomervakantie. Deze korte maar krachtige quote leek mij dan ook erg toepasselijk voor de start van dit “nieuwe” jaar. Dit geldt wat mij betreft niet per se voor mijn master, maar voor allerlei andere dingen die ik de aankomende tijd wil gaan doen (zoals solliciteren voor die ene leuke baan): durf te beginnen!

Meaningful Monday #28

meaningfulmonday achtergrond site- Napoleon Hill 

We hebben vaak heel veel te dromen, maar tegelijkertijd hebben we het zelfvertrouwen van een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat. De kunst is om die dromen om te zetten in doelen. Waarom niet gewoon proberen om die droom achterna te gaan? Inmiddels heb ik geleerd dat wat je wil en wat je kan vaak hand in hand gaan. Het is de kunst om te ontdekken wat je echt wil bereiken. Vervolgens zijn alle keuzes die je gaat maken veel makkelijker. Dus droom vooral, maar vergeet vooral niet om daarna te kijken hoe je die dromen om kunt zetten in een nieuw doel!

Meaningful Monday #27

meaningfulmonday20

- Avicii (The Nights)

Wie had gedacht dat dit fijne nummer van Avicii ook nog eens een leuke quote zou voortbrengen? Na een jaar waarin ik mijn sociale leven echt té veel heb laten liggen, ben ik dat deze zomer weer dubbel en dwars aan het inhalen. Ik denk dat ik deze quote maar op een centrale plek in m’n huis hang voor aankomend jaar; soms is het maken van mooie herinneringen belangrijker dan werken of studeren.

Meaningful Monday #25

MM maandag WEBSITE
- Richard Bach

In de zomer lijkt het leven vaak toch nét ietsje leuker. Het weer is goed (of in ieder geval beter), er komt vaak een vakantie aan en mensen zijn onderling gewoon liever voor elkaar. De drang om er op uit te gaan is groter dan in de winter, en dat kan zorgen voor mooie nieuwe herinneringen. Geniet van het moment, want daar gaat het om.

Meaningful Monday #24

meaningfulmonday zomer

- Bob Marley

Eindelijk is het dan zo ver: summertime is here. Niet alleen het leukste seizoen van het jaar (wat mij betreft), maar ook het snelst voorbij vliegende. Voor je het weet zit je weer op je werk of in de collegebanken en beginnen de bladeren naar beneden te vallen. Maar goed, daar denken we nu niet aan. Voor nu genieten we van de zon, onze vrienden, de mooie avonden en zomerse muziek…