Breaky breaky!

kaboompics.com_White mug with Break word

Hallo lieve lezers! Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is het aan de wat stille kant op deze blog. Helaas hebben ook Quarterlifers wel eens een break nodig ;-) . Momenteel zijn we allemaal erg druk met ons privéleven. Marieke is bezig met de laatste loodjes van haar scriptie en daarbij net begonnen aan een nieuwe baan, Maj zit in haar laatste masterjaar en ook Nikki heeft hoogstwaarschijnlijk een baan per 1 november. Druk, druk, druk dus. Daar bovenop geteld zijn we al enige tijd niet helemaal tevreden met de lay-out en dat maakt dat het bloggen nog wel eens wordt overgeslagen. Maar geen zorgen, ons doel is om in het nieuwe jaar er weer vol tegenaan te gaan, mét een nieuwe lay-out en mét fijne artikeltjes. Tot die tijd nemen we even de tijd om bij te komen en weer zen te worden.

Tot snel!

Meaningful Monday #35

meaningful-monday-35-quarterlife

- Onbekend

Het mooie van deze quote is dat ‘ie toe te passen is op allerlei andere dingen die je bewonderen aan iemand. Haal beauty weg en vervang het door iets anders, het principe blijft hetzelfde: bewonder iets van een ander, zonder jezelf omlaag te halen.

#TGIF – What goes around…

… comes around. Wij kunnen dat zelf niet beter verwoorden. Het zijn de kleine dingen in het leven die er toe doen. Zie hier hoe wij een poging doen om de wereld een klein beetje beter te maken.

35a2dbc57846623f96e98e1a284e62dc

Deze week volgde ik mijn eerste cursus mindfulness. Ik had best een zweverig beeld van dit fenomeen. Lang mediteren en jezelf afsluiten van alles en iedereen. Binnen de cursus werden we echter ook gewezen op de waarde van een goed gesprek. ‘Echt’ luisteren naar wat iemand vertelt en alles daar omheen even loslaten, dat past ook binnen mindfulness. Even niet denken aan die waslijst van dingen die je zelf nog moet doen. Op het moment dat je echt met iemand in gesprek bent, hoef je niet bezig te zijn met allerlei randzaken. Kwaliteit van leven zit hem dus ook in dingen die je doet, met volledige aandacht doen. Mijn voornemen van deze week was dan ook om ‘echt’ naar mensen te luisten. Dit klinkt misschien logisch, maar geef toe: hoe vaak ben je zelf niet met je gedachten ergens anders? Of reageer je op een opmerking door een opmerking over jézelf te maken. Sommige mensen durven zelfs midden in een gesprek even op hun telefoon te kijken. De week is me goed bevallen en ik wil de komende tijd echt proberen om aandachtiger naar mensen te luisteren, zonder dat ik het over mezelf heb, en zonder dat ik stiekem denk aan wat ik die avond ga eten.

Meaningful Monday #34

Quote
- Winston Churchill

Dit is een prachtig en o-zo waar citaat die ik voor mijzelf moet blijven herhalen. Solliciteren is zo makkelijk nog niet. Vallen en opstaan is aan de orde van de dag en dat kan soms enorm teleurstellend en demotiverend zijn. Maar toch probeer ik steeds weer het enthousiasme te vinden, en gelukkig lukt dat ook. Een keer zal het raak zijn!

#TGIF – Thank God it’s wine day!

Ken je dat? Dat je in een restaurant zit en een fijne wijn ontdekt voor een prima prijsje, en daar vervolgens een foto van maakt om te ‘onthouden’? Deze week een toppertje!

Wijn van de maand
Dit keer de Franse ‘Lavila rouge languedoc - Grenache, Carignan en Merlot’ uit het verrukkelijke wijnjaar 2014.

Wine

Prijs
In het restaurant per fles van 75 centiliter betaal je 16,- euro, maar daarbuiten betaal je zo’n 5,80,- euro. Waarom blijft dit altijd pijnlijk?

Omschrijving
In het restaurant houden ze van kort maar krachtig. “Soepel rood met lekker fruit van aardbeien en kersen, weinig tannines en een koele frisse ondertoon die blijft uitnodigen.” Maar op webshops gaan ze helemaal los. “Rode Lavila is een duidelijke zonnige wijn met een diep rode kleur, fris en zwoel rood fruit zoals dat ook in Côtes du Rhône – door de invloed van grenache – is terug te vinden. De wijn bezit naast aroma’s van bosaardbeitjes en kersen, een licht pepertje, romige ondertoon en een heerlijk soepele, vrijwel tannineloze afdronk. Juist ook zijn koele frisse vruchtigheid en kruidenmelange blijven uitnodigen om steeds weer een nieuwe slok te nemen. Daarnaast bezit de wijn voldoende structuur om eveneens prima te combineren met niet de zware bereidingen van vlees, bij koud gevogelte en zoute kaasjes.” Er zou dus meer dan genoeg te proeven moeten zijn, al vraag ik me nog steeds af hoe ‘zwoel rood fruit’ smaakt.

Verpakking
Die is ietwat karig. Een beetje saai en nogal standaard, maar op zich prima.

Geur
Fruitiger dan in eerste instantie gedacht, maar zeker niet te heftig. Je kunt al ruiken dat zelfs de eerste slok makkelijk weg drinkt, zonder dat je moet ‘wennen’.

Smaak
Oi oi oi! Dit smaakt inderdaad heerlijk bij zoute nacho’s en vlees. Ook dat uitnodigende klopt als een bus: misschien wel iets te uitnodigend. De fles was er zo doorheen. Een soepel wijntje met een fijne nasmaak.

Ideaal voor
Komt-ie: een avondje uit eten met vrienden en/of vriendinnen! En natuurlijk bij zoute, vleesgerechten. Na het drinken van deze wijn kun je overigens  prima nog iets ondernemen, in tegenstelling tot vele rode wijnen waar je zo rozig van wordt.

Eindoordeel
Dit wijntje is ons heel erg goed bevallen, zeker ook vanwege de prima prijs en de makkelijke afdronk voor een rode wijn. Wij geven deze topper een 9!