#TGIF – Life music

In betrap mezelf erop dat ik binnen deze rubriek vaak af ga op teksten; de tekst van een nummer kan me raken, roept herinneringen op. Muziek staat voor een bepaalde periode in je leven. In een periode waarin ik mezelf opsluit in de bibliotheek van de universiteit leidt de tekst van muziek me juist af. Om me heen wordt getikt, geniest, gekucht, gezucht of eet men een zelf meegenomen boterhammetje. Wanneer ik aan mijn scriptie werk moet ik me even afsluiten van alles om me heen. De muziek van Philip Glass is een ware verademing. Op deze muziek kan ik de hele middag doorwerken. In de bibliotheek geeft het me de focus die ik nodig heb, ‘s avonds is het ontspannend en relaxt. De vooroordelen over klassieke muziek ken iken ik ben zeker geen kenner. Zelfs liefhebber zou ik mezelf niet willen noemen. Naar Philip Glass kan ik gewoon uren luisteren. Dus als ik over tien jaar terugkijk op deze periode, is de kans groot dat ik terugdenk aan de muziek van Philip Glass.

 
Getikt door: Marieke
Onderwerp(en): #TGIF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *