#TGIF – What goes around…

… comes around. Wij kunnen dat zelf niet beter verwoorden. Het zijn de kleine dingen in het leven die er toe doen. Zie hier hoe wij een poging doen om de wereld een klein beetje beter te maken.

35a2dbc57846623f96e98e1a284e62dc

Deze week volgde ik mijn eerste cursus mindfulness. Ik had best een zweverig beeld van dit fenomeen. Lang mediteren en jezelf afsluiten van alles en iedereen. Binnen de cursus werden we echter ook gewezen op de waarde van een goed gesprek. ‘Echt’ luisteren naar wat iemand vertelt en alles daar omheen even loslaten, dat past ook binnen mindfulness. Even niet denken aan die waslijst van dingen die je zelf nog moet doen. Op het moment dat je echt met iemand in gesprek bent, hoef je niet bezig te zijn met allerlei randzaken. Kwaliteit van leven zit hem dus ook in dingen die je doet, met volledige aandacht doen. Mijn voornemen van deze week was dan ook om ‘echt’ naar mensen te luisten. Dit klinkt misschien logisch, maar geef toe: hoe vaak ben je zelf niet met je gedachten ergens anders? Of reageer je op een opmerking door een opmerking over jézelf te maken. Sommige mensen durven zelfs midden in een gesprek even op hun telefoon te kijken. De week is me goed bevallen en ik wil de komende tijd echt proberen om aandachtiger naar mensen te luisteren, zonder dat ik het over mezelf heb, en zonder dat ik stiekem denk aan wat ik die avond ga eten.

 
Getikt door: Marieke
Onderwerp(en): #TGIF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *